Garda Gölü Hakkında İlginç Gerçek Keman Doğum Yeri

Garda Gölü Hakkında İlginç Gerçek Keman Doğum Yeri

Garda Gölü Hakkında İlginç Gerçek Keman Doğum Yeri

Garda Gölü Hakkında İlginç Gerçek Keman Doğum Yeri…

Garda Gölü, yüzlerce yıl öncesine dayanan zengin bir tarihe ve kültüre sahip İtalya‘nın en büyük gölüdür. Özellikle berrak su, aktiviteler ve mekanı keyifli hale getiren etkinlikler sunan çok popüler bir tatil yeridir.

İşte Garda Gölü hakkında 10 ilginç gerçek

Garda Gölü Hakkında İlginç Gerçek Keman Doğum Yeri

1-Küçük Adalar


Özellikle Garda Gölü, tatil ve tatil eğlencesi arayanlar için pek çok fayda sağlayan harika bir göldür. Harikalarından biri, her yerde küçük adalar topluluğudur. Isola del Garda, turistlerin her zaman takılmayı sevdiği bu adaların en büyüğüdür.

2-Kemanın Doğum Yeri


En saygın müzik öncülerinden biri olan Gasparo De Salo, Garda Gölü bölgesinde Salo adlı bir yerde doğdu. Özellikle Gasparo, müzik aletini dünyaya getiren en ünlü keman yapımcılarından biri olarak bilinir.

3-Dünyanın En İyi Sızma Yağından Biri


Gölün güzel ve berrak suyunun yanı sıra, dünyanın en iyi zeytinyağlarından biri olarak kabul edilen Garda Trentino zeytinyağını üreten asırlık zeytin ağaçları da bulunuyor. Yağ, bu gölü ziyaret ederken eve geri getirmek için mükemmel bir hatıradır.

4-Gizli Kükürt Kaynakları


Garda Gölü’nde özellikle pek çok turistin bilmediği birkaç gizli kükürt kaynağı var. Bu kaplıcalar yaklaşık 95 derece Fahrenheit’te sıcak kalır ve ziyaretçilere gevşemek ve rahatlamak için en iyi yeri verir. Özellikle ağaçların arasında veya oradaki insan yapımı kulübelerde kalabilirsiniz.

5-Aziz Francis Manastırı


1220 yılında, bir Katolik aziz olan Assisili Francis, Garda Gölü’nde bir manastır kurdu. Meşgul şehirlerden uzak olduğu için burayı seçti, keşişler için en iyi yer olduğuna ikna oldu. Ancak, manastır yıkıldı ve yerini 19. yüzyıldan kalma gotik tarzı bina aldı.

6-Su Tutucu


Adige Nehri, İtalya’nın en büyük ikinci nehri olan çok önemli bir nehirdir. Bazen nehirdeki su tehlikeli derecede yükselir. Herhangi bir felaketi önlemek için su, tutulması için Garda Gölü’ne yönlendiriliyor.

7-Tarihi Savaşların Yeri


Garda Gölü, tarihte çok önemli iki savaşın yeridir. Garda Gölü kıyılarında meydana gelen Benacus Gölü savaşı. 1797’de I. Napolyon ile Avusturya arasındaki Rivoli savaşı da burada meydana geldi.

Garda Gölü Hakkında İlginç Gerçek Keman Doğum Yeri

8-Lüks Yaşam Tarzı


Göl, lüks ve unutulmaz bir tatilin tadını çıkarmak isteyenler için bir numaralı destinasyondur. Özellikle yıl boyunca insanların yürüyüş ve dağcılık gibi farklı aktivitelere katıldığı görülmektedir.

9-Nadir Somon Balığı


Somon Carpio veya carpione, Garda Gölü’nde bulunan nadir bir somon balığıdır. Ne yazık ki, iklim değişikliği ve aşırı avlanma nedeniyle somon popülasyonu %80 oranında azaldı.

10-Feribot servisi


Turistler ve gölle yakınlaşmak isteyenler için özellikle feribot seferleri var. Su üzerinde yüzen bu lüks makinelerden birine uygun fiyata binebilirsiniz. Garda Gölü, tatil eğlencesi arayan birçok insan için bir cazibe merkezidir. Kuzey İtalya manzarası, özellikle dağlar, adalar ve zeytin ağaçları gibi birçok ilginç özelliği ile tatil için mükemmel bir yerdir.

İtalyanca Hakkında 10 İlginç Gerçek Kaç Kişi Konuşuyor

İtalyan Mutfağı Dünyaca Ünlü En Güzel 12 Yemek

İtalya Gezilerinde Yapmayı Özlediğiniz 5 Eğlenceli Şey

Roma’daki Castel Sant’angelo Hakkında 10 İlginç Gerçek