İtalyan Mutfağı Dünyaca Ünlü En Güzel 12 Yemek

İtalyan Mutfağı Dünyaca Ünlü En Güzel 12 Yemek

İtalyan Mutfağı Dünyaca Ünlü En Güzel 12 Yemek

İtalyan Mutfağı Dünyaca Ünlü En Güzel 12 Yemek…Özellikle makarnayı sevmeyen yoktur. Bu nedenle şeflerin sevdiği bu İtalyan tarifleri derlemesinde çok sayıda makarna bulacaksınız.

İtalyan sofrası dünyaca ünlü...İtalyan yemeklerini sevmeyen yoktur. Tabii ki, makarna, kutlamaya değer tek İtalyan yemeği değil. Özellikle Patlıcan parmigiana, polpette (köfte) ve mükemmel pişmiş risottoyu asla dışarıda bırakamayız.

İtalyan Mutfağı Dünyaca Ünlü En Güzel 12 Yemek

İşte şeflerin yapmayı sevdiği dünyaca ünlü İtalyan yemekleri…

1- Lazanya


1- Lazanya

Lazanya, birçok malzemesini basit bir şekilde bir araya getirildiği bir yemektir. Süt ürünleri, peynir, tahıl ve et. Bol makarna, beşamel, taze rende edilmiş Parmigiano ile makarna yapraklarını kolayca katmanlayın.

Lazanyayı pişirin, sonra dinlenmesine izin verin. Çıtır bir kabuk elde etmek için üst tabakayı çok hafifçe rendeleyin .

2- Bolognese


2- Bolognese

İtalya’nın Bolonya şehrinden alan Bolognese sosu özellikle spagetti makarnaya çok yakışıyor. Kolayca bu yemeği yapabilirsiniz. Özellikle Tek kaplık harika bir makarna sosu…Önemli olan, eti kızartmadan önce neredeyse bir saat boyunca sebzeleri ve aromatikleri buharlamaktır.

3- Cacio e Pepe


3- Cacio e Pepe

Roma şehrinin mutfağından bir makarna yemeğidir. Cacio e Pepe’nin minimum malzeme miktarı nedeniyle yapılması çok basit. Ancak bu yemeğin kıvamı beceri ve tecrübe gerektirir. Eğer bunda ustalaşırsanız, hazırsınız.

4-Mükemmel Pişmiş Kuru Makarna


4-Mükemmel Pişmiş Kuru Makarna

Süzülmüş makarnayı suyu ve sosu ile birlikte tekrar tavaya koyun ve 2 ila 3 dakika pişirin. Süreçteki bu önemli adım, sosun erişteleri tamamen parlatmasına olanak tanıyor.

5- Panzanella


5- Panzanella

Kolay bir yemek gibi görünür, ancak dengeli değilse hayal kırıklığı yaratabilir ve ıslak olabilir. Özellikle uygun doku ve lezzet, sulu olgun domates, kızarmış veya kuru ekmek küpü, salatalık, sirke ile dengelenmiş meyveli zeytinyağı, güzel fesleğen ile başlar. İnce soğan ve tatlı zeytin.

6- Mantarlı Taze Makarna


6- Mantarlı Taze Makarna

Güzel bir makarna yemeği harika makarna ile başlar. Her İtalyan şef veya aşçının ustalaşması gereken temel bir beceri. Unun bütün yumurtalara, irmik, yumurta sarısına oranı son derece önemlidir.

Bu yüzden ipeksi bir çiğneme vardır. Mantarı çok pişirmeyin. Zeytinyağı, tereyağı ve bir tutam Parmesan peyniri basit bir İtalyan yemeği özel kılıyor.

7- Parmesan Köfte


7- Parmesan Köfte

Herkesin sağlam bir köfte tarifi vardır. Kim iyi bir köfte sevmez ki. İtalyan usulü köfteler ekmek kırıntıları, Parmesan, kavrulmuş sarımsak ve maydanozla yapılır. Köfte herkesin kendi tercihine göre yapabileceği bir yemek.

8- Ricotta Gnudi


8- Ricotta Gnudi

Hamura sarılmamış, daha ziyade risotta peyniri ve irmikle yapılan bir makarna yemeği. Makine gerektirmez. Ricotta ve domates, İtalyan şeflerin genellikle mutfakta sahip oldukları iki malzemedir.

9- Filetto di Pomodoro


9- Filetto di Pomodoro

Bu klasik İtalyan domatesli makarna tabağı çok az malzeme içeriyor. Ve karbonhidrat yerken hepimizin arzuladığı tazeliği getiriyor. İnce dilimlenmiş domatesleri, salça, sarımsak, pul biber, zeytinyağı ve taze fesleğen. Bu malzemeler sosla bir araya geliyor.

10- Patlıcan Parmigiana


10- Patlıcan Parmigiana

Parmigiana, kızartılmış ince patlıcan dilimlerinin peynir ve domates sosuyla kaplanarak fırında pişirilmesiyle hazırlanan bir klasik Güney İtalya yemeğidir.

Genellikle çok kalın tabakalar ve bol miktarda peynir içeren, bu yemeğin birçok kötü örneği var. Patlıcan çoğu zaman un, yumurta ve ekmek kırıntıları ile karıştırılıyor.

Bu da ağır bir yemeğe döüşür. Lezzetli bir parmesan ince katmanlarla başlar, hafif peynir ve tatlı bir sos

11- Risotto


11- Risotto

Özellikle Risotto pişirmek göründüğü kadar basit değil. Gerçek bir beceri ister. Öncelikle doğru ürünü seçmeniz, zamanlamanız ve her adımda dikkatli olmanız gerekir. Risottoyu çok yumuşak servis etmek istemezsiniz.

12- Linguini Alle Vongole


12- Linguini Alle Vongole

Bu yemek özellikle istiridye ile spagettinin karşımı bir yemek. Özellikle de Campania’da çok popüler bir yemektir. İtalya‘da yemek tercihi bölge bölge değişir.

Özellikle kıyıda yaşayanlar, Linguine Alle Vongole, İtalya‘nın kuzey bölgelerinde yaşayanlar risotto tercih eder. Son olarak geleneksel yemekler basit bir domates sosu ve taze fesleğenli makarna, İtalya’daki her masada bulacağınız yemeklerdir.

Kore Yemeği Kimbab (Gimbab) Tarifi Nasıl Yapılır

Meksika Usulü Karides Dürüm Nasıl Yapılır Taco Tarifi

Parga’da Ne Yenir En İyi Parga Restoranları Ve Kafeleri

Dünyanın En Büyük Ve En Lüks Otel Zinciri listesi