Tatilde Yanınıza Almanız Gereken 8 Şey

Tatilde yanınıza almanız gereken 8 şey

Tatilde yanınıza almanız gereken 8 şey nedir diye merak ediyorsanız bu haberimiz merakınızı giderecek. Uzun bir tatilin hayalini her zaman yaparız. Tatil zamanı gelip çattığında elimiz ayağımıza dolaşır. Bavulumuza ne koyacaklarımız çoğu zaman yola çıktığımızda aklımıza gelir. Tatile çıkarken pişman olmamak için sizin için hazırladığımız tatile çıkarken bavulda olması gerekenler listesine bir göz atın.

İşte tatilde yanınıza almanız gerekenler:

1-Yolculuk belgeleri

Yola çıkmadan önce T.C. kimlik kartı, pasaport, ehliyet ve evlilik cüzdanı gibi kimlik dokümanlarınızla birlikte yolculuk biletlerinizi yanınıza almayı unutmayın.

2- Priz çeviricilerini almayı unutma

Bazı ülkelerde prizler bizim kullandığımız prizlerden farklı..Eğer ihtiyacın varsa, seyahatinden önce satın alarak havaalanındaki aşırı fiyatlardan kurtulmuş olursun.

3- Kozmetik ürünler

Yola çıkmadan önce bavulunda mutlaka el ve vücut kremi, güneş kremi, dudak nemlendirici makyaj yapıyorsan makyaj malzemelerini çok abartmadan yanına alman gerekir.

Tatilde yanınıza almanız gereken 8 şey

4-Ağrı kesici ve kullandığınız ilaçlar

Özellikle bir rahatsızlığın varsa gerekli haplar ve ihtiyaç duyabileceğin ilaçlar mutlaka tatilde yanınıza almanız gereken 8 şey listesinde olmalı. Özellikle bazı Avrupa ülkelerinde ilaç bulmak çok sıkıntı. Yolculuk yapmakta sıkıntı yaşıyorsan mide bulantını giderecek ilaçlar, ağrı kesici ve kas gevşetici tarzı krem olmalı…

5-Banyo havlusu ve terlik

Bavul hazırlarken, evinizde bile kullanmaya fırsat bulamadığınız ürünleri tatilde kullanırım diye düşünerek yanınıza almaya heves etmeyin. Basit düşünün. Misal İsviçre Alpleri’nde yapacağınız bir tatilde, yanınızda yalnızca el ve dudak kremi bulundurmanız yeterli olacaktır. Aksi halde boşu boşuna valizinizde kullanmayacağınız ekstra yük ve banyoda kalabalık yaratmış olursunuz. Kalacağınız otel 4 ve 5 yıldızlıysa zaten banyo yapacağınız ürünler otel tarafından veriliyor. Yanınıza alacağınız banyo ürünleri mutlaka küçük olmalı, banyo havlularını ve hafif bir terlik almayı unutmayın.

Tatilde yanınıza almanız gereken 8 şey
Tatilde yanınıza almanız gereken 8 şey

6-Tatilde yanınızda bulunması gereken elektronik araçlar

Seyahatinizde yanınıza alacağınız elektronik eşyalar da sizin ihtiyaçlarınıza ve yapacağınız seyahatin gereklerine göre değişkenlik gösteriyor. Ancak yine de size bir liste vermekte fayda var..

Cep telefonu

Seyahat ütüsü

Fotoğraf makinesi

Kulaklık

USB Bellek

Powerbank

Şarj aletleri

Şehir rehberleri

Size gideceğiniz şehri A’dan Z’ye anlatan şehir rehberlerinin muhteşem bir kaynak olduğu kuşkusuz, ancak valizde çok yer kapladıklarını da inkar etmemek lazım.

7-Atıştırmalık yiyecekler

Tamam, valizinizde götüreceğiniz abur cuburlar tatilde hem karnınızı doyurmanıza hem de bütçenizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir ama tatile gittiğinizi de unutmayın! Örneğin İtalya’da tadı damağınızda kalacak makarnaları, pizzaları, risottoları yemeden dönmek olmaz. O yüzden abartmayın..

Tatilde yanınıza almanız gereken 8 şey

8-Yanınıza rahat kıyafetler ve ayakkabılar alın

Ayakkabıları çok seviyor ve günlük hayatınızda her kıyafetinizi ayrı bir ayakkabıyla kombinliyor olabilirsiniz. Tatilde de bunu devam ettirmek güzel olurdu ancak ayakkabıların valizde en çok yer kaplayan eşyalardan biri olduğunu da akıldan çıkarmamak lazım. Bir de havanın soğuk ve belki soğuk olacağını düşünürsek çok da fazla bir seçenek yok.

Botunuzu ayağınıza giyip, kapalı yerde giyeceğiniz bir ayakkabınızı da bavulunuza koyarsanız her şey tamam işte. Gideceğiniz şehrin hava durumuna mutlaka bakıp ona göre kıyafet seçimi yapmalısınız. Aksi halde tatiliniz bir kabusa dönebilir…

Vietnam’da gezilecek yerler ve gezi rehberi

Kuzey Işıklarını en iyi görebileceğiniz yerler listesi

Dünyanın en güzel 10 ülkesi