Litvanya Hakkında En İyi 5 İlginç Gerçek

Litvanya Hakkında En İyi 5 İlginç Gerçek
Litvanya Hakkında En İyi 5 İlginç Gerçek
Litvanya hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Eğer öyleyse, size Litvanya ile ilgili en ilginç gerçekleri tanıtmamıza izin verin.
Litvanya‘yı ziyaret etmek, doğal ve tarihi yerleri ve eşsiz mimariyi keşfetmek isteyenler için muhteşem bir deneyim. Şüphesiz, ülkenin milli parkları, gölleri, derin ormanlarının yanı sıra…Muhteşem plajlarının tadını çıkarmaya istekli gezginlere sunacak çok şeyi var. Ve çok misafirperver Litvanya halkından bahsetmiyorum bile.

1-Litvanya Avrupa’nın merkezidir
Bir bilim adamı Jean-George Affholder tarafından 1989 yılında yapılan araştırmaya göre, Fransız Coğrafya Enstitüsü, Avrupa’nın merkezinin Purnuškės adlı bir Litvanya kasabasının yanında, 54 ° 54’N 25 ° 19’E’de olduğunu belirledi. Hesaplamayı belirlemek için ağırlık merkezine dayanıyorlardı.
Yüzyılın başında, kesin noktayı sınırlamak için bir dönüm noktası… (bu durumda bir yıldız tacı içeren taş direk) yerleştirdiler. Bu nedenle Litvanyalılar, Avrupa’nın merkezi olarak kabul edilme onuruna sahiptir.
2-Avrupa’nın en büyük ülkesi ve Afrika ve Amerika’nın fethi
Avrupa’nın en büyük ülkesi haline gelen Litvanya Büyük Dükalığı’nın Kunta Kinte Adası gibi Gambiya’nın bazı bölgelerini fethettiğini biliyor muydunuz?
Ülke, bugünkü Rusya ve Polonya’nın yanı sıra Belarus, Ukrayna, Moldova (Transdinyester ve Gagavuzya dahil) ve Litvanya’nın bölgelerine sahipti.
Litvanyalıların bir diğer özelliği, Tobago’da bir koloni oluşturan Amerika’nın Curland kolonizasyonudur. Kurland, Gambiya ve Tobago Dükalığı arasında ticari bir üçgen oluşturmaya karar verdiler.

3-Kıtadaki en eski dil
Muhtemelen Litvanya’nın en bilinmeyen meraklarından biri, en eski konuşulan ve yaşayan dile sahip olmalarıdır.
Hint-Avrupa dillerinin en eskisi, üniversitelerde, diğer şeylerin yanı sıra…Dilsel evrimi analiz etmek için eski biçimlerini nasıl koruduğunu anlamak için akademik amaçlar için kullanılır.
Basit bir dil olup olmadığını merak ediyorsanız, en uzun kelime 37 harf uzunluğundadır. Ve bu “nebeprisikiškiakopūsteliaujantiesiems” gibi gider.
Anlamı ot toplamak için ormanlara giden insanlarla ilgili olduğu için her türlü bağlamın dışındadır. Bu nedenle, Litvanyalılar yerel dilinizi öğrenmek söz konusu olduğunda sizi kıskanmazlar.
4-İki günlük bağımsızlık
Litvanyalıların en büyük meraklarından biri iki günlük bağımsızlık kutlamaları. 16 Şubat’ta ve ayrıca 11 Mart’ta. Sebebi nedir? Onun çalkantılı tarihi.
Litvanya Bağımsızlık Bildirgesi, 16 Şubat 1918.
Seçimlerden sonra, Litvanya SC parlamentosu 11 Mart 1900’de SSCB’den bağımsızlığını ilan etti.
İki ulusal bayrak. Buğdayı, ormanları ve anavatanlarını savunurken ölenlerin kanını simgeleyen tanınmış sarı, yeşil ve kırmızı Litvanya bayrağı…2004 yılında Mindaugas’ın taç giyme töreninin 750. yıldönümünü anmak için ikinci bir devlet bayrağı kabul edildi.
Grunwald Savaşı’nda kullanılan ve 1922-1939 yılları arasında Litvanya Merkez Cumhuriyeti’nin ulusal bayrağı olarak kullanılan tarihi bir bayraktır.
Litvanya üzerinden bir araba rotası almaya karar verirseniz…Bu bayrağı özellikle birçok evde asılı bulacaksınız. Kuşkusuz Litvanyalıların tuhaf bir merakıdır bu.
5-Baltık Zinciri
En anti-Sovyet eski cumhuriyet olarak kabul edilen ve diğer ulusların bağımsızlığını teşvik eden cumhuriyet olarak kabul edilen 23 Ağustos 1989’da, Vilnius’tan (Litunaia) Tallinn’e (Estonya) 600 km’yi tüm Letonya’yı (Riga dahil) geçerek bağlamak için bir buçuk milyondan fazla insan el ele verdi.
Bu siyasi propaganda, rekorların Guinness’ine girmeye hizmet etti.
SSCB ve Nazi Almanyası’nın Doğu Avrupa’yı paylaştığı 23 Ağustos 1939 tarihli Molotov-Ribbentrop Paktı ile çakıştı. Bu nedenle, Estonyalılar, Letonyalılar ve Litvanyalılar bugün bile güçlü bir anti-Sovyet duyguya sahipler.