Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Şeyler Mutlaka Yapın

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Şeyler Mutlaka Yapın

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Şeyler Mutlaka Yapın

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Şeyler Mutlaka Yapın…

Birçoğumuz soğuk algınlığı veya grip hastalığına yakalandık ve hepimiz mevsimi olabildiğince sağlıklı bir şekilde geçirmek istiyoruz ve bağışıklık sistemimize dikkat etmek başlamak için iyi bir yer. Bağışıklık sistemi sizi enfeksiyonlardan korur. Ve erken anormal veya kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı olur. Bu nedenle onu mümkün olduğunca güçlü tutmak mantıklıdır. Yorgun hissediyor, çok stres yaşıyor, soğuk algınlığını bir türlü atlatamıyor, gerçekten bu yıl gripten kurtulmak istiyor ya da olabildiğince sağlıklı olmak istiyorsanız, bağışıklık sitemini ne güçlendirir diyorsanız işte bazı basit ipuçları.

1-İyi Beslenme


İyi beslenme, sağlığa ulaşmanın uzun bir yoludur. Ve güçlü bir bağışıklık sisteminin önemli bir parçasıdır. Şimdi bol bol taze meyve ve sebze, kepekli tahıllar ve tavuk veya balık gibi az yağlı proteinler yemeye başlamanın tam zamanı.

2-Kaliteli Protein


Bağışıklık sisteminiz, beyaz kan hücreleri ve antikorlar gibi özel proteinler oluşturmaya yardımcı olmak için düzenli olarak kaliteli protein kaynağına ihtiyaç duyar. Yeterince protein yemiyorsanız, vücudunuzun hastalıklarla savaşması ve iyileşmesi daha zordur. Protein ayrıca yeni hücreler yapar ve yaralanmalardan kurtulmanıza yardımcı olur. Balık, tavuk ve kanguruda kaliteli, düşük yağlı protein bulunur. Protein ayrıca baklagiller fasulye, nohut, mercimek vb. ve tahıllarda, özellikle kinoa ve amaranth’ta bulunur.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Şeyler Mutlaka Yapın

3-Probiyotikli yoğurt


İyi kalitede probiyotikler, sindirim sisteminizdeki böceklerin doğru ve sağlıklı dengesine sahip olmak için hayati önem taşır. Ve probiyotikleri yoğurtta veya ek olarak almak, soğuk algınlığı veya gribinizin süresini kısaltabiliyor. Farklı probiyotik suşları farklı şeyler için faydalıdır. Ve Lactobacillus casei ve Lactobacillus reuturi soğuk algınlığı ve gripte yardımcı olduğu gösterilmiştir.

4-C vitamini


C vitamini harika bir antioksidandır. Bu nedenle toksinlerin, serbest radikallerin ve sağlıksız bir yaşam tarzının vücuda verdiği zararı azaltmaya yardımcı olur. Fazladan C vitamini almak, soğuk algınlığı veya saman nezlesi semptomlarının süresini kısaltabiliyor. C vitamini açısından zengin besinler şunlardır: portakal, limon, kivi, çilek , kırmızı biber, karnabahar, ıspanak, karpuz, brokoli ve patates.

5-Yeşil çay


Yeşil çay bir başka harika antioksidandır. Ve virüslerle savaşmaya yardımcı olan daha fazla interferon salgılayarak bağışıklık tepkisini iyileştiren kateşinler içerir. İşin püf noktası, günde yaklaşık 6 bardağa ihtiyacınız var. Kafein var, bu yüzden kahveyi bırakın ve koladan tamamen kaçının. Genel sağlık için günde 2-3 bardak yeterli olacaktır.

6-Mantarlar


Mantarların içinde bizi güçlü ve sağlıklı tutmaya yardımcı olan bir dizi harika molekül vardır. En önemlisi, bağışıklık tepkisini iyileştirdiği ve enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olduğu gösterilen bir tür kompleks şeker olan beta 1,3/1,6 glukanlar.

Mantarlar ayrıca kalp hastalığı ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilecek bir antioksidan ergotionein içerir. Koruyucu besinlerin en yüksek seviyeleri istiridye, shiitake veya reishi gibi daha egzotik mantarlarda bulunur. Ancak beyaz düğme, crimini veya portobello gibi yaygın mantarların bazıları hala iyi bir seçenektir.

7-Selenyum


Selenyum güçlü bir antioksidandır. Antikor üretimi, normal tiroid fonksiyonu ve sağlıklı sperm için gereklidir. Araştırmalar, yüksek diyet selenyumunun sağlanmasının beyaz kan hücrelerinin bağışıklık tepkisini iyileştirdiğini gösteriyor. İyi besin kaynakları arasında deniz ürünleri, Brezilya fıstığı, sarımsak, tavuk, sığır eti, yumurta sarısı, ayçiçeği çekirdeği ve esmer pirinç bulunuyor.

8-Su iç


Nereye giderseniz gidin, bağışıklık sisteminiz, böbrekleriniz, bağırsaklarınız, konsantrasyonunuz, kalp sağlığınız, ışıldayan cildiniz için su içmenizi söylerler. Yani en az 8 bardakla kaybedecek bir şeyiniz yok.

9-Baharatlar


Biber, zencefil, zerdeçal, yaban turpu, kırmızı biber, hepsi sıcak yiyeceklerdir. Ve bağışıklık sisteminizi uyarır. Sarımsak ve soğan ayrıca anti-mikrobiyal olan kükürt bileşikleri içerir, bu yüzden yiyin!

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Şeyler Mutlaka Yapın

Sağlıksız Yiyecekler Hangileri?

Tüm sağlıklı şeyleri yemenin yanı sıra, sağlıksız yiyecek ve içeceklerden kaçınmak hala önemlidir. Bağışıklık sisteminizi baskılayan veya strese sokan şeylerin listesi aşağıdadır:

Alkol: İyi olmadığında ve iyi olduğunda ölçülü olarak kaçının. Bir içeceğin zararı yok gibi görünüyor, ancak üç veya daha fazla içki içtiğinizde hücreleriniz de işe yaramıyor.

Kafein: Kendinizi günde bir kahve veya 2-3 çay ile sınırlamaya çalışın. Bu, istediğiniz kadar içebileceğiniz bitki çayını içermez. Kahve, adrenal bezlerinizi tüketir ve sonuçta yorgunluğu artırır. Uzun süreli ağrı için kısa süreli bir kazanç.

Şeker: Şekerinizi alkolsüz içecekler, kekler, bisküviler, paketlenmiş yiyecekler ve şekerlemelerden değil, meyve ve sebzelerden almaya çalışın. Bir kutu meşrubat veya yaklaşık 100 gram şeker, beyaz kürelerinizin böcekleri 5 saat boyunca %40 öldürme kabiliyetini azaltabiliyor.

Yağlı yiyecekler, özellikle yağlı ette bulunan doymuş yağlar, yiyecekleri ve kızarmış yiyecekleri alır. Özetlemek gerekirse, çeşitlilik ve bol renk için gidin! Meyveler, yeşil sebzeler, biber, zencefil, sarımsak, brezilya fıstığı, kepekli tahıllar, bir fincan yeşil çay, biraz balık veya tavuk ve bol su.

Yaşam Tarzınızı İyileştirin!

Egzersiz yapmak. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız, tolere edildiği kadar hafif egzersiz yapın. İyi olduğunuzda egzersiz yapmak önemlidir. Kan ve bağışıklık hücrelerinizin dolaşımına yardımcı olmak, güç oluşturmak, sağlıklı bir kiloyu korumak, iyi hissetmek ve diyabet riskini azaltmak.

Dışarıda egzersiz yaparsanız, öğle güneşinde değil, biraz temiz hava ve bağışıklık fonksiyonu, ruh hali ve uzun ve sağlıklı bir yaşam için gerekli olan D vitamini alırsınız. Egzersizin bir angarya olması veya sadece bir spor salonunda olması gerekmez. Bisiklete binmeyi, bir arkadaşınızla yürüyüşe çıkmayı, biraz bahçe işleri yapmayı veya spor yapmayı deneyin.

Bol Bol Dinlenin

Tüm bu egzersizlerden sonra dinlenmeye hakkınız var! Güçlü bir bağışıklık sistemi için 7-8 saat uyku şart. Hasta olduğunuzda evde kalmak ve sadece dinlenmek, uzanmak, kestirmek ve genellikle iyileşmek daha da önemlidir.

Stresle Başa Çıkma

Stresten tamamen kaçmak imkansızdır. Bu nedenle stresin olumsuz etkilerini azaltmanın yollarını bulmak önemlidir. Her stresin kötü olmadığını belirtmekte fayda var, bizi motive ediyor. Yeni çözümler yaratmamız ve bulmamız için bize ilham veriyor.

Ve sadece nedenler travmatik olduğunda ve stres hiç ara vermeden devam ederse olumsuz oluyor. Uzun süreli stres, bağışıklık fonksiyonunuzu kesinlikle azaltır. Bu yüzden gerçekten bakılması gereken bir şeydir. Stresle başa çıkmanıza yardımcı olmak için yapabileceğiniz birçok şey var.

İstanbul’a Yakın Görmeniz Gereken Muhteşem 10 Şelale