Papatya Nasıl Kurutulur Nasıl ve Ne Zaman Hasat Edilir

Papatya Nasıl Kurutulur Nasıl ve Ne Zaman Hasat Edilir
Papatya Nasıl Kurutulur Nasıl ve Ne Zaman Hasat Edilir…
Çay bahçesinde olmazsa olmazlarımdan biri papatya. Sadece bahçeye güzel, neşeli küçük çiçekler eklemekle kalmaz, aynı zamanda lezzetli ve rahatlatıcı bir çay yapar. Bu yazıda papatya nasıl ve ne zaman hasat edilir, papatya nasıl kurutulur sorularının cevaplarını paylaşıyoruz. Papatya, mide bulantısı, endişe veya uykulu zamanlar için mükemmel bir yatıştırıcı, rahatlatıcı çaydır. Hafif ateşiniz çıktığında, mideniz bozulduğunda veya uykusuzluk halinde papatya çayı bir şifa aracıdır.
Papatyanın Hangi Parçası Hasat Edilir?
Diğer birçok bitkiden farklı olarak, papatya hasat ederken toplamak istediğiniz sapları, yaprakları veya kökleri değil, çiçekleridir. Papatya çayı için hasat etmek istediğiniz tek şey o muhteşem beyaz çiçeklerdir.
Papatya Ne Zaman Hasat Ediliyor?
Çiçeğinin hasadı sürekli bir faaliyettir. Çünkü papatya çiçekleri özellikle düzenli olarak toplanırsa tüm yaz boyunca çiçek açar. O halde bütün yaz papatya çiçeği hasat etmeye hazır olun! Papatya çiçekleri tam açtıklarında hasat etmeye hazırdır. İdeal olarak, çiçekler, küçük beyaz taç yaprakları sarkmaya başlamadan hemen önce, sonuna kadar açıktır.
Papatya Günün Hangi Saatlerinde Hasat Ediliyor?
Biraz erken veya biraz sarkıksa çiçekleri hasat etmek güvenli değildir. Sadece yararlı özellikleri tam ve en güçlü durumda olmayabiliyor. Papatya veya başka herhangi bir bitkiyi hasat etmek için günün en iyi zamanı, sabahları çiğ kuruduktan sonra ve öğlen güneşi çiçeklere vurmaya başlamadan öncedir.
Papatya Nasıl Hasat Ediliyor?
Çiçekleri toplarken, sadece çiçek başını elde etmek için parmaklarınızı tarak gibi kullanın. Daha sonra bitkinin gövdesini tutmak için diğer elinizi kullanırken çiçek başını gövdeden koparın. Veya işaret parmağınızı ve baş parmağınızı kullanarak çiçek başının hemen altından her bir çiçek başını sıkıştırın. Toplayabileceğiniz tüm çiçekleri toplayın. Çiçekleri tam açtıklarında toplamak için yaz boyunca birkaç kez geri gelmeniz gerekecek.
Bu arada, papatya çiçeklerinizi hasat etmezseniz, biraz kendi kendine tohumlama olmasını bekleyin. Papatya, kendi kendine tohumlanan oldukça iyi bir yıllıktır. Aslında, tohuma gitmek için sık sık birkaç çiçek bırakabilirsiniz. Böylece ertesi yıl da papatyalar çıkmış olur. Birkaç çiçeği kuruması için bırakın ve sonra onları tohum için hasat edin.
Papatya Nasıl Kurutuluyor?
Çiçekleri hafifçe sallayın ve çiçek başlarında olacak böcekleri veya kiri temizlemek için onlara bakın. Dilerseniz çiçekleri bir leğende su ile yıkayabilirsiniz. İyice süzün ve nazikçe kurulayın.
Havada Kurutma: Çiçekleri tek bir tabaka halinde yayın ve karanlık, sıcak ve kuru bir alanda 1 ila 2 hafta kurumasını bekleyin.
Kurut: Küçük kuru çiçeklerin ağdan düşmesini önlemek için çiçekleri astarlı bir kurutucu tepsisinde kurutun. Çiçeklerin tepsiden uçmasını önlemek için papatya çiçeklerinin üzerine bir file astar yerleştirin. 12 ila 18 saat kurutun. Çiçekler iyice kuruyup soğuduktan sonra, gelecek yılın papatya hasadına kadar iyi kapatılmış bir cam kavanozda saklayın. Rengini, aromasını ve tıbbi özelliklerini en iyi şekilde korumak için kuru otları daima doğrudan ısıdan veya güneş ışığından uzak tutun.
Taze Veya Kuru Papatya İle Çay Nasıl Yapılıyor?
Kuru Papatya: 1 bardak kaynar suya 2-3 çay kaşığı kuru papatya kullanın. 2-5 dakika demlemesini bekleyin. Sonra afiyetle için.
Taze Papatya: 1 bardak kaynar suya 6-8 çay kaşığı taze papatya kullanın. 2-5 dakika demlemesini bekleyin. Sonra afiyetle için.