İlkbaharda Yetiştirilecek En İyi 17 Sebze Nasıl Ekilir

İlkbaharda Yetiştirilecek En İyi 17 Sebze Nasıl Ekilir

İlkbaharda Yetiştirilecek En İyi 17 Sebze Nasıl Ekilir

İlkbaharda Yetiştirilecek En İyi 17 Sebze Nasıl Ekilir…

Baharın gelişi insanlara toprağa biraz tohum ekme dürtüsü verecektir. Bu, ilkbaharda en iyi büyüyen sebzeler hangileridir sorusuna yol açar?  Baharda çabuk sonuç verecek sebzeler tercih edilmeli. İlkbaharda gelişiyle ekeceğiniz sebzeler hemen büyüyecek siz de evinizin sebze ihtiyacını buradan karşılayabileceksiniz.

İlkbaharda en iyi büyüyen sebzeler hangileri, tohum ekimi nasıl yapılır, tohum ekme zamanı ne zaman, ilkbahar sebzeleri hangileri. İşte bütün bu soruların cevapları ve İlkbaharda Yetiştirilecek En İyi Sebzeler

 

İlkbaharda Yetiştirilecek En İyi Sebzeler 

1- Turplar

Anında memnuniyet size göreyse, turplar bahçeye alabileceğiniz çok güzel bir sebze seçeneğidir. Pek çok çeşidi var. Turplar 3 hafta kadar kısa bir süre içinde toplanmaya hazır olur. Kökleri olduğu gibi salatalarda veya kızartmada taze olarak yenilebiliyor. Haşlanabilir buharda pişirilebilir, veya turşusu da yapılabilir

2- Ispanak ve Diğer Yeşiller

Ispanak bahçe dünyasının en güzel sebzesindendir. Ispanak 3 ila 4 haftada hazır olur. Çok büyük olmazlar bu haftalarda. Biraz daha büyümesini isterseniz biraz daha beklemeniz gerekir. Küçük ıspanak erken hasat edebilirsiniz veya sıcak havalar geldiğinde tam boyutuna gelmesine izin verebilirsiniz. Bu önemlidir, çünkü hava ısındığında ıspanak.

3- Karalahana ve Pazı

Karalahana ve pazı da erken başlayabilir ve tüm mevsim boyunca ya küçük olarak ya da tam boy yapraklar olarak hasat edilebilir. İşin sırrı, başın tamamını bir kerede almak yerine, her bitkiden bir defada bir dış yaprak keserek sürekli hasat etmektir. Ufak yeşillikleri salatalarda veya omletlerde harikadır. Ve olgun yapraklar buharda pişirilebilir, kaynatılabilir veya sotelenebilir.

4- Bezelye

Taze bezelye, bahçenin sunduğu her şey kadar tatlıdır. Bu nedenle, aynı zamanda 6 hafta veya daha sonra en erken sebzelerden biri olmaları gerçek bir şans. Asya usulü düz bezelyeler, veya normal bezelye veya üçünün herhangi bir kombinasyonunu ekebilirsiniz.

Bezelyenin olgunlaşması 9 ila 10 haftada daha sürer. Ancak onları henüz “bezelye” iken biraz erken hasat edebilirsiniz. Yenilebilir bakla çeşitleri mükemmeldir. Buharda pişirilir veya tavada kızartılırken, taze bezelyeler harika, sadece tereyağı ile buharda pişirilir.

toprağa fidak dikimi

5- Marul

Bahçenizde kendi marullarınızı yetiştirerek ne kadar tasarruf edebileceğiniz göreceksiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok tür vardır. Buzdağı ve Romaine yapraklı kırmızı, narin ve çok daha fazlası.

Çoğu yapraklı tür, bazen 4 ila 5 hafta gibi erken bir tarihte başlayarak, haftalarca sürekli kesilebilir ve hasat edilebilir. Ancak tercih ederseniz, tüm ilkbaharda birkaç haftada bir ekebilir ve tam başlarını hasat edebilirsiniz.

6- Alabaş

Alabaş sadece serin bir mevsim sebzesi. Yaprakları, top şeklindeki gövdenin etrafında bir taç yaparak, her şeye biraz yabancı bir görünüm kazandırır. 6 ila 7 hafta içinde olgunlaşırlar, ancak onları golf topu büyüklüğünde olduklarında da hasat edebilirsiniz. Salatalarda rendeleyin veya lahana salatasıyla rendeleyin. Yaprakları da yenebiliyor.

7- Maydanoz

Maydanoz tohumları iç mekanlarda da ekilebiliyor veya doğrudan bahçeyede ekilebiliyor. Bununla birlikte, maydanoz bitkilerinin ana kökleri hassastır, bu nedenle ekim yaparken çok dikkatli olun! Maydanos fidelerinin çıkması 2 ila 4 hafta sürebiliyor. Boyları bir kalemden daha uzun olunca büyük kısımlarını üstten bir makas veya bıçak yardımıyla kesip tüketebilirsiniz. Peki maydanoz nasıl ekilir diyorsanız püf noktalarını bu linkten öğrenebilirsiniz.

8- Salatalık

Yaz boyunca taze salatalıkların tadını çıkarmak için karlar erimeye başladığından iki hafta sonra ekmeniz gerekir. Salatalıkların gelişmesi için bol miktarda güneş ışığına ve verimli toprağa ihtiyacı vardır. Bu nedenle güneşli bir yer seçin ve bol miktarda gübre ekleyin. Tohumları, altı fit aralıklı sıralar halinde ekin.

toprağa ekilmiş turp ve havuçlar

9- Pancar

Pancar ilkbahar için harika bir seçimdir. Bitkiler, toprak soğukken son dondan hemen sonra iyi bir performans sergilerler, ancak donmazlar. Çok sıcaksa da büyümezler. Pancarların çok fazla alana ihtiyacı yoktur, bu nedenle saksıda yetiştirilebilirler.

Onları toprağa dikmeye karar verirseniz, toprağın gevşek ve kayalıksız olduğundan emin olmak için bir bahçe çapası kullanın.

Pancar tohumlarını toprağa yarım inç ekmeden önce kabuklarını yumuşatmak için ılık suda bekletin. Tohumları üç inç aralıklarla açın. Fideler göründüğünde, sık sık sulayarak toprağın sürekli nemli olduğundan emin olun.

10- Havuç

Havuçlar biraz geç olur o yüzden biraz erken ekmek gerekir. Son dondan birkaç hafta önce ekebilirsiniz. Ancak şu anda ekerseniz yine de başarılı olabilirsiniz. Portakallı sebzeler, kayaların olmadığı gevşek toprakta en iyi sonucu verir.

Tohumları, aralarında bir ayak olan sıralar halinde üç inç aralıklarla ekin. Toprakta gübre kullanmayın, aksi takdirde havuçlarınız fazladan bacaklara neden olabiliyor.

11- Domates

Domatesler güneşi çok sever ve en iyi domatesler sıcak toprakta olur. Bu yüzden onları ilkbaharın sonlarında ekmek en iyisidir. Toprağa bol miktarda kompost ve gübre ekleyin. Böylece domatesler yeterli besin maddesi alır. Bitkiler ayrıca çok sayıda yetiştirme odasına ihtiyaç duyar, bu nedenle tohumları birbirinden uzağa yerleştirin.

dalda bir kaç yeşil ve kırmızı domates

12- Biber

Sıcak bir iklimde yaşamıyorsanız biber yetiştirmek biraz daha zordur. Daha soğuk havalarda çalışmalarını sağlamak için tohumlarını içeride yetiştirerek başlayıp 8 ila 10 hafta sonra ekebilirsiniz. İçerde tohumlar filiz olduktan sonra toprağa taşınabiliyor. Gece sıcaklığı en düşük 55 ° F olana kadar dışarıya dikilmemelidir.

13- Fasulye

Biberlerin aksine, fasulye nakledilerek hayatta kalamaz. Bunun yerine, bu bitkiler altı saat kesintisiz güneş ışığı alan yerlere ayrılmalıdır. Tohumlar, birbirinden yaklaşık üç inç aralıklarla toprağa bir inç dikilmelidir. Direk fasulyesi ekmeyi seçtiyseniz, tutmak için kazıklara veya kafeslere ihtiyaç duyacaklarını unutmayın.

14- Brokoli

Brokoli daha soğuk iklimlerde yaşayabiliyor ve hafif asidik topraklarda büyüyor. Tohumları yerin yarım inç altında ekin. Ekimden üç hafta sonra döllenmeye başlar.

15- Sarımsak

Sarımsak büyütmek bir çocuk oyuncağıdır. Sarımsak koktuğu için doğal bir böcek kovucu olarak çalışır. Normalde sonbaharda ekiliyor, ancak ilkbahar da bir seçenektir. Sarımsaklarınızı tanelere ayırıp toprağa iki inç ve dört inç aralıklarla ekin.  İlkbaharda ortaya çıkan çiçek filizlerini kestiğinizden emin olun. Çünkü soğanın büyümesine engel olurlar.

16- Patates

Patates, bir veya iki dona dayanabilen doyurucu bir bitkidir, bu da ilkbaharın hemen başında ekilebilecekleri anlamına gelir. Kirin hafif asidik ve gevşek olduğundan emin olun. Skı ve sert toprak, şekli bozuk patateslere yol açar.

Dikmek için, bir patatesi kesin ve dört inç derinliğinde göz tarafı yukarı bakacak şekilde parçaları ekin. Bitkilerin gövdeleri sekiz inç’e ulaştığında, dipleri fazladan toprakla örtmeye başlayın. Güneş ışığı patatesleri yeşil ve acı bir tada dönüştürür, bu yüzden onları iyice kapalı tutmak en iyisidir.

17- Soğan

Soğan Sonbaharda da ekilebiliyor İlkbaharda da. Ampuller birbirinden yaklaşık altı inç aralıklarla yerleştirilmelidir. Küçük ampullerin büyümesi için sabit bir su kaynağına ihtiyaç vardır, ancak göründüklerinden daha sağlıklıdırlar ve kuraklıktan geri dönebilirler.

Aloe Vera Kansere Sebep Olur Mu Aloe Vera Nasıl Yetişir

İlkbahar Düğünleri İçin En Güzel Çiçek Fikirleri

Anneler Günü İçin Hediye Fikirleri İşte 30 Seçenek 

 

Hz.İbrahim’i Ne Kadar Tanıyorsun O Nerede Doğdu