Kore Yemeği Kimbab (Gimbab) Tarifi Nasıl Yapılır

Kore Yemeği Kimbab Tarifi Nasıl Yapılır

Kore Yemeği Kimbab Tarifi Nasıl Yapılır

Kore Yemeği Kimbab (Gimbab) Tarifi Nasıl YapılırKimbab, birçok insanın favorisi olan en basit Kore yemeklerinden biridir. Pirincin çeşitli sebzeler ve protein ile kombinasyonu gerçekten pratik ve lezzetlidir. Kimbab tarifi oldukça basit. Ve damak tadına göre oluşturabilirsiniz. Bu yemek sokakta ve yol kenarlarında da satılıyor.

Kimbab Tarifi Oldukça Kolay

Kimbab, aslında bir Kore yemeği…Kimbabın yapılışı aslında çok kolay. En önemli şeylerden biri, tüm malzemeleri bir araya getirmeye başlamadan önce hazırlamaktır. Kimbabın tadına bakmak istiyorsanız, ve evde yapmak istiyorsanız aşağıdaki kimbab tarifini deneyebilirsiniz…

Malzemeler:

-1 tabak pirinç
-2 çay kaşığı susam yağı
-Bir tutam tuz
-5 yaprak kurutulmuş deniz yosunu
-Yuvarlamak için bambu hasır yoksa sargı plastik kullanabilirsiniz
-1 orta boy havuç
-2 yumurta
-1 demet ıspanak, ısıtın ve temizleyin
-2 adet haşlanmış ve dilimlenmiş sosis
– 1 turşu, Kore turpu (isteğe bağlı)
-1 salatalık

"<yoastmark

Kimbab Nasıl Yapılır?

Önce kimbab dolgusunu hazırlayın. Havuçların çıtır çıtır ve ıspanağın hala yeşil olması için havuçları ve ıspanağı az bir süre ayrı ayrı haşlayın. Bir omlet yapın ve ince dilimleyin. Tüm dolguyu ayrı bir kaba koyun. Kimbabı bir araya getirme zamanı! Düz bir yüzeye bambu bir hasır veya plastik bir örtü koyun. Ardından üstüne bir yosun tabakası yerleştirin.

Salatalık Dilimleri İle Doldurun!

Terbiyeli pirinci tatlandırın, sonra yosun üzerine yayın. Unutmayın, kimbabın sıkıca kapanabilmesi için bir kenarda biraz boş alan bırakın. Hazırladığınız kimbab dolgusunu düzenleyin. Ispanak, havuç, yumurta dilimleri, turşu ile başlayın, ardından sosis ve salatalık dilimleri ile doldurun. Bu dolguyu sıkı ve çok geniş tutmamaya çalışın.

Kimbab Tarifi
Kimbab Tarifi

Kimbab Daha Lezzetli Nasıl Olur?

Bu şekilde, dolgu pirince mükemmel bir şekilde sarılacaktır. Kimbabı yuvarlarken hafifçe üzerine basın. Böylece dolgunun tamamını sıkıştırıp doğranırken ufalanmasını engellemiş olursunuz. Daha da lezzetli hale getirmek için kimbabın üzerine susam serpebilirsiniz. Ayrıca soya sosu ve Kore biber tozunu daldırma sosu olarak hazırlayarak daha da lezzetli hale getirin.Kimbab yapımında da özgürsünüz. Sosisleri kullanmanın yanı sıra konserve ton balığı ile de doldurabilirsiniz.

Meksika Usulü Karides Dürüm Nasıl Yapılır Taco Tarifi

Parga’da Ne Yenir En İyi Parga Restoranları Ve Kafeleri

Bu Peyniri Satana 500 Bin TL Ceza Casu Marzu Yapımı

 

TikTok Filigranlarını Kaldırmak İçin En İyi 5 Uygulama